Barbro Börjeson

Biocomterapeut, Leg. sjuksköterska, Distr.sköterska ​​

Allergikliniken i Alingsås och Vara startades 2012. På 80-talet när jag utbildade mig till sjuksköterska handlade det mycket om att bota sjukdomar. När jag senare utbildade mig till distriktssköterska och skolsköterska fick jag lära mig folkhälsa och hur man förebygger sjukdomar.

Den senaste forskningen och de snabba förändringar som sker i samhället idag har gett mig nya perspektiv. När min egen kropp signalerade ohälsa kom jag till insikt om att om jag ville fortsätta leva frisk och för att orka det behövde jag göra förändringar i min livsstil.

 

En hälsoresa pågår hela livet, jag har vänt min uppåt. Det innebär att jag varit uppe på toppen av Kebnekaise, vandrat Kungsleden och även njutit av norska fjällen. Numera går jag med glädje till gymmet och ser fram emot ytterligare fjällvandringar och naturupplevelser.

 

Som uppvuxen på bondgård är det härligt att återigen njuta och uppleva den sköna naturen. Jag brinner för att fler ska få uppleva bättre hälsa. Det finns mycket som kan bli bättre och dessa små förbättringar kan göra stor skillnad i längden.

Ingela Oscarsson

Biocomterapeut , Leg. sjuksköterska, Fil.mag.

När jag utbildade mig till sjuksköterska på mitten av 80-talet fick jag lära mig att vårda patienter utifrån olika diagnoser. När jag fortsatte mina studier inom vårdvetenskap fick jag lära mig mer om omvårdnad utifrån begreppet hälsa och välbefinnande. Detta gav mig ett nytt perspektiv i mitt vårdande och jag förstod att hälsa och välbefinnande inte är beroende av olika sjukdomstillstånd och diagnoser.​ Hälsa är något som definieras av hur den enskilda individen uppfattar sitt liv.

Många  personer väljer en livsstil som belastar kroppen hårt. De flesta är helt omedvetna om vilka vanor som kan skapa ohälsa i kroppen.  Men forskningen är väldigt  tydlig med att små förändringar i vardagen har stor betydelse för livslängden. Jag har själv fått möjligheten att uppleva en otrolig hälsoförbättring de senaste åren tack vare små förändringar i livet samt behandling med bl.a. bioresonans.

 

Jag är enormt tacksam till livet för att jag åter igen kan gå ut i skogen på en lång promenad, att jag kan spela golf eller följa med barn och barnbarn ut på olika aktiviteter. Detta är ett bevis på att kroppen vill läka och bli sitt bästa "jag" igen, om jag ger den de rätta förutsättningarna.​ Det är aldrig för sent att göra något bra!

  • FB Hälsa och Livskraft
Hälsa och Livskraft
Garvaregårdens klinik
Drottninggatan 24
441 35 Alingsås
079 - 30 48 900
ingela@halsaochlivskraft.se
halsaochlivskraft.se
Sverige
Allergikliniken Alingsås
Bolltorpsvägen 8
441 57  Alingsås
070- 995 09 66
barbro@allergiklinikenalingsas.se
allergiklinikenalingsas.se
Allergikliniken Vara
Apoteksgatan 3
534 31 Vara
070 - 995 09 66
barbro@allergiklinikenvara.se
allergiklinikenvara.se